TOP termékek

Hírek

2021.03.13 9:10

Mától elegáns heets tokok érkeztek többféle színben és stílusban. A legtöbb márkával (Heets, Anita, Healcier, Genmist, stb.) kompatibilisek. Nézd meg és válaszd ki a saját stílusodnak megfelelőt.

HEETS TOKOK

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Szeged területén ingyenes kiszállítással

(5000.-Ft feletti vásárlás esetén)

Válassza a Csomagkuldo.hu futárszlgálatot, akár már 700 forintos szállítási költséggel!

Molix Mentol nikotinos hevítőrúd - 1 doboz

Molix Mentol dohánymentes, nikotinos hevítőrúd
Molix Mentol nikotinos hevítőrúd - 1 doboz

Ízesítés:Mentol

Dohánytartalom: Nem tartalmaz dohányt
Mentoltartalom:Tartalmaz mentolt
Nikotintartalom: Tartalmaz nikotint (2 mg)


IBuddyIQOSGlo, QOQPloom Tech,Uwoo és Jlv készülékekkel kompatibilis

Bővebben
1 690 Ft
Egységár: 85 Ft/db
Mennyiségi kedvezmény:
1+  doboz
-0 Ft/doboz
1 690 Ft/doboz
20+  doboz
-90 Ft/doboz
1 600 Ft/doboz
Részletek

Mi az a Molix Mentol nikotinos hevítőrúd?

A hevítőrúd, herbal stick, heat-not burn stick szavak mind ugyanazt a terméket jelentik: a heat-not-burn technológiával működő hevítőkészülékekbe (Iqos, Ibuddy, Glow, stb.) való töltet, amely egy apró cigarettához hasonlít. A hevítőrudak használatával égés mentesen élvezheti a fogyasztó a dohányzáshoz hasonló élményt, de kevésbé káros módon. A Hevitorudas.hu webshopban kizárólag dohánymentes hevítőrudak kaphatóak. A dohánymentes hevítőrudakban dohány helyett főleg teafű és gyógynövények találhatóak, ileltve némi glicerin és egyéb aromaanyagok. A kínálatban megtalálhatóak a nikotinmentes és a nikotinos hevítőrudak, a normál és a pattintós (blast) herbal stickek is.

Molix Mint mentolos hevítőrúd - mentalevelek

A Molix hevítőrudak a Genmist márkához hasonlóan nikotinsót tartalmaznak. A nikot a dohánylevélből vonják ki, de a Molix hevítőrudak nem tartalmaznak dohányt. A dohányt tartalmazó hevítőrudak (Heets, Marlboro) kizárólag a Nemzeti Dohányboltokban kaphatóak. A hevítőkészülékek használói között tévesen a HEETS kifejezés terjedt el a hevítőrúd helyett, a HEETS márka a Philip Morris oltalom alatt álló márkaneve. Webshopunkban HEETS rendeléssel kapcsolatos kéréseket nem tudunk kiszolgálni.

Kinek ajánljuk a Molix Mentol hevítőrudakat?

A Molix Mentol dohánymentes herbal sticket mindazoknak ajánljuk, akik szeretnének felhagyni a dohánytartalmú cigaretták fogysztásával, de nem akarnak felhagyni a dohányzás szeánszával. Mivel a Molix HNB stickek nikotinsó formájában tartalmaznak nikotint, így azoknak lehet jó választás ez a termék, akik nehezebben küzdenek meg a nikotin megvonása okozta tünetekkel. Mivel a Molix Mentol nem tartalmaz sem aromaanyagokat, sem aromagolyót, így azoknak lehet jó válsztás, akik a hagyományos, ízesítésmentes dohánytermékeket kedvelik.

Most akkor nikotinmentes, vagy nikotinos hevítőrudat használjak?

A nikotin nagy mennyiségben mérgező hatású, akár halálos is lehet. Habár a kátrány, a szénmonoxid, a formaldehid mérgezőbb hatású, de a nikotin tehető felelőssé a függőség kialakulásában. Komoly fizikai tünetei vannak a nikotinelvonásnak, ezt minden dohányos megtapasztalhatta. A dohánymentes hevítőrudak, herbal stickek használata segíthet a leszokásban.

Egészségesebb a Molix Mentol herbal stickek használata mint a hagyományos cigaretták és a dohánytartalmú hevítőrudak fogyasztása?

Mivel a Heat-Not-Burn technológia csak pár éves múlttal rendelkezik, így nem állnak rendelkezésre olyan tanulmányok, amelyek a HNB technológiával termékek fogyasztásának a szervezetre gyakorolt hosszú távú hatásait vizsgálta volna. A tüdő szerepe a belélegzett légköri oxigén véráramba juttatása és a vérben szállított szén-dioxid légkörbe juttatása a kilégzés által. Nem jelenthető ki, hogy a légköri tiszta levegőn kívül bármilyen anyag, füst, gőz, gáz a  tüdőbe jutva egészséges lenne.

Köztudott, és bizonyított, hogy a hagyományos dohányzás során a tüdőbe jutó kátrány, szénmonoxid, toluol, formaldehid, ólom, hexamin, és vagy 100 más anyag erősen rákkeltő hatású, és a rák mellett számos más betegségért felelősek. A HNB készülékek használata közben nem történik égés, a hevítőkészülék csak hevíti a töltetet, abban a hevítés során gőz és pára keletkezik, azt lélegzi be a fogyasztó.

Fentiek alapján úgy fogalmaznánk, hogy a hevítőrudak használata "kevésbé káros", mint a hagyományos dohánytermékek fogyasztása.

Hogyan működik a hevítőrúd és a hevítőkészülék?

A hagyományos cigaretta az égésekor 900 Celsius fok környékére hevül fel, és a lezajlódó kémiai folyamatok eredményeként több mint 7000 vegyi anyag keletkezik, melyek közül 93-ról bizonyított, hogy káros, vagy potenciálisan káros az egészségre. Más források kevesebb káros anyagról beszélnek, de az újabb kutatások már magasabb számokat publikálnak.

Közismertek a dohányzás egészségkárosító hatásai és kiemelt szerepe a rákos megbetegedések – különösen a tüdőrák és a felső légúti rákos megbetegedések – kialakulásában. Azt gondoljuk, hogy ezekkel minden dohányos tisztában van.

Sajnos, sokan tévesen a nikotint okolják mindezért, holott a cigaretta égése során keletkező anyagok között megtaláljuk a szénmonoxidot, a kátrányt, és a formaldehidet, ólmot, hexamint, toluolt és az arzént melyek önmagukban is erősen mérgező hatásúak.

A hevítőrudat a hevítőkészülékbe helyezve lehet elszívni. A hevítőkészülékben a herbal stick belsejében található töltetet a készülék csak 300 Celsius fokra hevíti fel, így nincs égési folyamat. A hevítőrúdban a hő hatására gőz és pára képződik, így kevésbé káros élettani hatásai vannak, mint a hagyományos dohánytermékeknek.

Milyen készülékekkel kompatibilis a Molix hevítőrúd, herbal stick?

 jelenleg forgalomban lévő dohányhevítő készülékek szinte mindegyikével kompatibilis. Tudomásunk szerint Magyarországon az IBuddyIQOSGloQOQPloom Tech,Uwoo és Jlv  hevítőkészülékek amelyek megvásárolhatóak és ezek szinte mindegyikével használhatóak a Molix hevítőrúdjai. Az Iqos Neo készülékek más méretű hevítőrudakkal működnek! A Molix herbal stickek 45 mm hosszúak, átmérőjük 7,2 mm.

A Molix hevítőrúd pontos mérete

Vásárlás előtt mindenképp ellenőrizd a hevítőkészüléked paramétereit, hogy a megvásárolt termék kompatibilis legyen az általad használt eszközzel.

Hogyan kell a Molix herbal stickeket használni?

A Molix hevítőrudakat a fentebb említett, illetve az ezekkel kompatibilis hevítőkkel lehet használni. Fontos: A Molix hevítőrudak nem hagyományos cigaretták, a stickeket nem kell, sőt kifejezetten tilos meggyújtani!

 1. Helyezd a herbal sticket a készüléked ismertetőjében leírtak szerint a készülékedbe!
 2. Szívd el a hevítőrudat, és amikor a készüléked jelzi (rezeg, stb), hogy végzett, távolítsd el a készüléked használati útmutatójának megfelelően az elhasznált sticket!  A sticket ne dobd el, azt mindig szemetes kosárba, vagy gyűjtőbe helyezd, mert környezetkárosító hatásúak! Gondolj a természetre, óvd a környezeted! Legyél környezettudatos!
 3. A hevítőkészüléked élettartamának meghosszabbítása érdekében tisztítsd meg a használat után a gyártó által javasolt módon!

Ha behelyezésnél szorul a stick, nézd meg alaposan a készüléked, hogy nem-e maradt benne az előző töltetből egy darab!

Miért érdemes Molix hevítőrúdat, herbal sticket használni?

 • dohánymentes
 • nem tartalmaz formaldehidet, kátrányt
 • kevésbé káros, mint a hagyományos cigaretta
 • kevésbé káros alternatíva a dohányzás szeánszára
 • nem zavarod füsttel a környezetében levőket
 • nem szagosítja be a ruhád, hajad, stb
 • használata fontos lépés lehet a teljes leszokásban

Egészséges a Molix Mentol nikotinos hevítőrúd?

A tüdő szerepe a belélegzett légköri oxigén véráramba juttatása és a vérben szállított szén-dioxid légkörbe juttatása a kilégzés által. Nem jelenthetjük ki, hogy a légköri tiszta levegőn kívül bármilyen anyag, füst, gőz, gáz a  tüdőbe jutva egészséges lenne.

Az tény és közismert, hogy a dohányzás, a dohányfüst és a dohányzás során tüdőbe jutó anyagok, különösen a kátrány, a szénmonoxid, toluol, formaldehid, hexamin, ólom, stb. rákkeltő hatásúak, és sok számos megbetegedésért felelősek.

A  hagyományos nikotinmentes és nikotint tartalmazó hevítőrudak használata során sokkal kevesebb káros anyag jut a szervezetbe, de a nikotintartalomnak köszönhetően addiktív hatásúak lehetnek. Talán a megfelelő jelző a "kevésbé káros" lehet, ha a hagyományos dohánytermékekkel hasonlítjuk össze a hevítőrudak használatát

A herbal stickek, azaz az olyan hevítőrudak, amelyek nem tartalmaznak dohányt, csak teafüvet, vagy gyógynövényeket mindenképpen kevésbé károsak. Természetesen a legegészségesebb megoldás a teljes leszokás jelenti, de a herbal stickek, vagy hevítőrudak - különösen a nikotinmentesek - segíthetnek a függőség leküzdésében.

Mi van, ha úgy érzem, hogy szükségem van a dohányzásra, de nem akarom tovább mérgezni magam?

A dohányzás lelki függőséget is okozhat. A pszichés függés fontos faktor a leszokás meghiúsulásában. Sokaknak a felvett szokások, a dohányzás szertartása, szeánsza a napi rutin részét képezik, és mélyen beivódtak a mindennapjaikban, nehezen tudnak lemondani róla.

Gondolj csak a reggeli első szálra, a kávé mellé elfogyasztott cigarettákra, a munkahelyi szünetekben a kollégákkal eltöltött cigiszünetekre, vagy az esti sörözések és közös dohányzások szociális élményére! Ez az, amiről sokan nem tudnak lemondani.

Természetesen a teljes leszokás a legjobb megoldás, de a dohányzás szeánszának megtartására van már alternatíva: hevítőrudak, herbal stickek. Ha a nikotinfüggőség megszűnik, könnyebb lehet a lelki függőség leküzdése is. Aki már le tudott mondani a hagyományos dohánytermékek fogyasztásáról, és hevítőrudak használatára váltott, azoknak már csak egy lépés lehet a teljes leszokás. A hevítőkészülékek használatára átállók minden bizonnyal aggódnak a maguk és a környezetükben élők egészségéért, így mi támogatjuk őket a teljes leszokásban. Ehhez a következő lépés legyen a dohánymentes hevítőrudak használata!

Mit tartalmaz pontosan a Molix Mentol herbal stick?

Összetétel:

 • teapor: 55%
 • glicerin: 15%
 • cellulóz: 10%
 • propilén-glikol: 10%
 • víz: 7%
 • mentol 1%
 • borsmentaolaj 1%
 • mentalevél 1%
 • nikotinsó

Végleg felhagynál a dohányzással?

Keresd fel a EMMI Dohányzás Fókuszpontot (EMMI DF) az alábbi linken:

Leteszem a cigit - segítség a dohányzás függőségtől való megszabadulásra

FIGYELMEZTETÉS!

Lenyelve mérgező. Mérgező a víz élővilágára, hosszan tartó károsodás okoz.
LENYELÉS ESETÉN azonnal forduljon orvoshoz.
Kerülni kell az anyagnak a környezetébe való kijutását.
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: ETTSZ: +36 80 201 499
 A TERMÉK CSAK HEVÍTŐKÉSZÜLÉKBE HELYEZVE HASZNÁLHATÓ.
NEM DOHÁNYTERMÉK, NE GYÚJTSA MEG!
CSAK 18 ÉV FELETTIEK ÉS CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE FOGYASZTHATJÁK
GY.I.:17.04.2021. - FELH.I.: 18 HÓNAP

Adatok
Íz
Mentol
Nikotintartalom
2 mg
Márka
Molix
Pattintós (aroma golyós)
nem
Vonalkód
6956412401498
Mentoltartalom
Nem tartalmaz mentolt
Cikkszám
molixmentol
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek