TOP termékek

Hírek

2021.03.13 9:10

Mától elegáns heets tokok érkeztek többféle színben és stílusban. A legtöbb márkával (Heets, Anita, Healcier, Genmist, stb.) kompatibilisek. Nézd meg és válaszd ki a saját stílusodnak megfelelőt.

HEETS TOKOK

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Szeged területén ingyenes kiszállítással

(5000.-Ft feletti vásárlás esetén)

Válassza a Csomagkuldo.hu futárszlgálatot, akár már 700 forintos szállítási költséggel!

Hírek, cikkek

"Előttem égsz!" - dohányzás ellenes, retro reklám

herdsman
2021.05.28 07:25
"Előttem égsz!" - dohányzás ellenes, retro reklám

Ma már mókásnak tűnő reklámokkal kampányolt a dohányzás ellen az MTV a 80-as években. Nézd meg te is, megéri!

A reklámokat az a Sas István (1946-2018) Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, reklámpszichológus, műsorvezető rendezte. Sas a legismertebb magyar reklámfilm rendező, közel 2000 reklámfilm írója, rendezője. Olyan klasszikusok kötődnek a nevéhez, mint például a Hurka Gyurka, Skála kópé, Traubi reklámok, Casccot akarok kötni, Pécsi kesztyű, Sebaj jövünk, Csókolom, Ági van?

A dohányzás ellenes kampánynak több reklámfilmet is leforgattak, és blokkokban, egymást követően vetítették le, egyszerre 2-3 klippet. 

A reklámok között találunk szegecses bőrdzsekis, motoros srácokat, vagy az diszkóban ismerkedni, beszélgetni akaró fiúkat, lányokat, akiket zavar a dohányfüst. Van továbbá a fiát szapuló apuka, és egy 12 év körüli srác, akit a nagyi kap rajta dohányzáson. 

A szereplőkről nem sok információ maradt fent, de azt sikerült kideríteni, hogy az utolsó, nagymamás  és a lány főszereplős, diszkós reklám kivételével a klippekben Boros Tibor, a Komplex Dance Studio megalapítója énekel.

Az utolsó kisfilmben pedig a kissrác nem más, mint Csőre Gábor Jászai Mari-díjas magyar színművész. Azt hiszem, hogy a valóságban még a legjobb nagyi is határozottabban, szigorúbban reagált volna, ha dohányzáson kapja a 12 éves unokáját :).

Arról nincs információnk, hogy bárki is ezeknek a reklámoknak a hatására szokott volna le a dohányzásról, de reméljük, hogy azért páran le tudtak mondani a cigarettáról és a nikotinról. 

Annak, aki most akar leszokni a dohányzásról, de meg akarja tartani a dohányzás szertartását, érdemes megpróbálni megtenni az első lépést a nikotinmentes és dohánymentes herbal heetsek, hevítőrudak segítségével.