TOP termékek

Hírek

2021.03.13 9:10

Mától elegáns heets tokok érkeztek többféle színben és stílusban. A legtöbb márkával (Heets, Anita, Healcier, Genmist, stb.) kompatibilisek. Nézd meg és válaszd ki a saját stílusodnak megfelelőt.

HEETS TOKOK

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Szeged területén ingyenes kiszállítással

(5000.-Ft feletti vásárlás esetén)

Válassza a Csomagkuldo.hu futárszlgálatot, akár már 700 forintos szállítási költséggel!

HEABAL MENTOL ÍZŰ NIKOTINMENTES HEVíTŐRÚD - 1 doboz

Heabal mentol ízű pattintós, nikotinmentes, dohánymentes hevítőrúd
Heabal mentol ízű pattintós, nikotinmentes, dohánymentes hevítőrúd karton
Heabal mentol ízű pattintós, nikotinmentes, dohánymentes hevítőrúd
Heabal mentol ízű pattintós, nikotinmentes, dohánymentes hevítőrúd karton
HEABAL MENTOL ÍZŰ NIKOTINMENTES HEVíTŐRÚD - 1 doboz

Heabal Áfonya ízű pattintós hevítőrúd, herbal stick 


Mentol tartalom: tartalmaz mentolt
Nikotin tartalom: nem tartalmaz nikotint

Dohánytartalom: nem tartalmaz dohányt

Íz: mentol

Kompatibilis hevítőkészülékek: IBuddyIQOSGlo, QOQPloom Tech,Uwoo és Jlv

Bővebben
1 690 Ft
Egységár: 85 Ft/db
Mennyiségi kedvezmény:
1+  doboz
-0 Ft/doboz
1 690 Ft/doboz
20+  doboz
-15 Ft/doboz
1 675 Ft/doboz
Részletek

HEABAL METOL ÍZŰ NIKOTINMENTES  PATTINTÓS HEVÍTŐRÚD - 1 doboz

Mit kell tudni a Heabal Mentol hevítőrúdról?

Hevítőrúd, herbal stick, HNB stick, heat-not-burn stick: bizonyára már te is találkoztál ezekkel a kifejezésekkel. Bármelyikkel is találkoztál, mind ugyanazt a terméket jelentik: azt a kis cigarettára hasonlító töltetet, amelyet egy hevítőkészülékbe kell helyezni, és és az abban a hevítés hatására (heat not burn) keletkező párát kell belélegezni. A Heabal hevítőrud dohány nélkül készül, nem tartalmaznak nikotint, a használat során nincs égési folyamat, így a dohányzásnál kevésbé káros módon élvezhető a dohányzás szertartása a fogyasztó számára.

Itt kell leszögeznünk, hogy a Heabal hevítőrud nem HEETS. A HEETS márkanév védjegy oltalom alatt áll, és sajnos tévesen épült be a köznyelvbe a heets szó. Webshopunkban nem kaphatóak HEETSek, így HEETS rendeléssel kapcsolatos kéréseket nem tudunk kiszolgálni. HEETS termékek kizárólag a Nemzeti Dohányboltokban kaphatóak.

A dohánymentes herbal stickek, hevítőrudak nem tartalmaznak dohányt, és így alapból nem tartalmaznak nikotint. Egyes gyártók, (Genmist, Unicco) készítenek olyan dohánymentes hevítőrudakat, melyekbe nikotinsót is tesznek, de azok mennyisége stickenként nem haladja meg a 2 mg-ot.

Mentol

Kinek ajánljuk a Heabal Mentol hevítőrudat?

A Heabal hevítőrudakat ajánljuk mindazoknak, akik már eldöntötték, hogy leszoknak a dohányzásról, vagy a dohányzás szertartását megtartani kívánóknak, akik kevésbé káros módon szeretnék végezni. A hevitorudas.hu webshop a teljes leszokást javasolja és támogatja.

A teljes leszokás nem könnyű harc:  egyeseknek könnyebben megy mások gyakran elbuknak és nem tudnak szabadulni a függőségből. Ha már vásárolt hevítőkészüléket, vagy most tervezi, hogy beszerez egyet, mindenképp próbálja ki a Heabal hevítőrudakat! A Heabal hevítőrudak teljesen dohánymentesek és nikotinmentesek.

Fontos lépés lehet a fokozatosan leszokni vágyóknak, ha nikotinmentes hevítőrúdra váltanak. Segítségével megszabadulhatnak a szervezetbe jutó nikotintól, de a dohányzás szeánszát tovább élvezhetik.

A Heabal Mentol hevítőrúd azok kedvence lehet, akik már próbálták valamelyik másik gyártó mentol ízesítésű herbal stickjét, de nem jött be annak az ízvilága, vagy azoknak, akik az intenzívebb ízhatást kedvelik, és szeretik az Mentol jellegzetes aromáját. Az aroma golyók segítségével az mentás íz sokkal karakteresebb a versenytársak hasonló termékeihez képest.

A Heabal hevítőrudak fogyasztása terhes és szoptatós kismamáknak kimondottan ellenjavallt. Kérjük, használat előtt mindenképp egyeztessenek orvosukkal. 18 éven aluliak számára szigorúan tilos a Heabal hevítőrudak használata!

Mit jelent az, hogy egy hevítőrúd pattintós?

A hevítőrudak rendszerint 3 részből állnak. Az első rész a töltet, amely a Heabal stickek esetében tea levél, bambuszrost, és az ízesítést biztosító mentol, aromák és kivonatok. A hevítőkészülék ezt a részt hevíti fel. A felhevített pára ezután áthalad a második, általában műanyag, szilikon alapú hűtőelemen, melynek feladata a felszabadult pára hőmérsékletének a szabályozása. A pára ezt követően a szívás hatására a harmadik elemen, a szűrőn keresztül lélegezhető be.

A pattintós hevítőrudakba egy apró aromagolyót is elhelyeznek gyártáskor. Az aromagolyót a  hevítőkészülékbe helyezés után kell két ujjal finoman összeroppantani. A pattintós herbal sticken jól láthatóan feltüntetik az aromagolyó helyét.

Az aromagolyókból kiszivárgó aromák a szívás közben még intenzívebbé teszik az íz élményt. Általában a hevítőrúd fogyasztása előtt szokták elpattintani az aromagolyókat, de vannak fogyasztók, akik a használat közben pattintják el az aromagolyókat, hogy a végére maradjon a karakteresebb íz.

Hol tudok a hevítőrudakhoz hevítő készüléket beszerezni?

Jelenleg hevítőkészüléket csak a nemzeti dohányboltokban tudsz vásárolni. A legismertebb márka az Iqos, amely már többféle készüléket is kínál. A Nemzeti Dohányboltokban jelenleg dohány- és nikotintartalmú HEETS márkájú készüléket tudsz vásárolni. Webshopunkban a jelenleg hatályos törvények értelmében nem kaphatóak, így nem tudsz HEETS-et rendelni.

Milyen hevítőkészülékekkel kompatibilis Heabal hevítőrúd?

A jelenleg forgalomban lévő dohányhevítő készülékek szinte mindegyikével kompatibilis. Tudomásunk az IBuddyIQOSGloQOQPloom Tech, Uwoo és Jlv  hevítőkészülékekkel használhatóak a Heabal hevítőrúdjai.

Hogyan működik a hevítőrúd?

A hagyományos, égésen alapuló dohánytermék az égés során 900 celsius fok környékére hevülnek fel. Az égés során a legújabb kutatások szerint 7000-nél több anyag keletkezik, melyek közül több mint 90-ről bebizonyították, hogy káros vagy potencionálisan káros az emberi szervezet számára. Sokan nem tudják, hogy habár mérgező, mégsem a nikotin a legkárosabb, a dohányzás során a szervezetbe jutó anyagok közül. Sokkal károsabb élettani hatása van kátránynak, formaldehidnek, toluolnak, arzénnak és a széndioxidnak.

A hevítőrudak a herbal stickekben levő  tölteteket 280-300 Celsius fokra hevítik fel, így a használatuk során nincs égési folyamat. A hevítőben pára gőz és pára képződik, amelynek belégzése kevésbé káros, mint a cigarettafüst. A hevítőrudakat nem kell és nem is szabad meggyújtani, kizárólag hevítőkészülékkel fogyaszthatóak.

Hosszabb távú vizsgálatok még nem léteznek a hevítőrudak fogyasztásának az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról, de a használatuk során lezajló kémiai folyamatok és a belélegzett közeg összetevőinek ismeretében jelenleg általánosan elfogadott, hogy kevésbé károsak a hagyományos dohánytermékek fogyasztásánál, és segíthetnek a teljes leszokásban.

A Heabal hevítőrudak használata

 A Heabal hevÍtőrudakat a fentebb említett hevítőkészülékek segítségével lehet fogyasztani. A herbal stickeket tilos meggyújtani!

Helyezd a herbal sticket a készüléked ismertetőjében leírtak szerint a készülékedbe! Patintsd össze két újjal a herbal stick belsejében található aromagolyót. Az aromagolyót a használat közben is összepattinthatód.

Szívd el a hevítőrudat, és amikor a készüléked jelzi (rezeg, stb), hogy végzett, távolítsd el a készüléked használati útmutatójának megfelelően az elhasznált sticket!  A sticket ne dobd el, azt mindig szemetes kosárba, vagy gyűjtőbe helyezd, mert környezetkárosító hatásúak! Gondolj a természetre, óvd a környezeted!

A hevítő készüléket az ismertetőben körülírt módon tisztítsd meg minden használat után! Ezzel meghosszabbíthatod a készüléked élettartamát!

Ha szorul a stick a hevítődben, nézd meg, hogy nem maradt-e benne a korábban elszívott hevítőrúdból egy darab!

Miért érdemes Heabal hevítőrúdat, herbal sticket használni a dohánytartalmú hevítőrudak helyett?

 • nem hagyományos cigaretta
 • dohánymentes
 • nikotinmentes
 • nem tartalmaz formaldehidet, kátrányt,
 • kevésbé káros, mint a hagyományos cigaretta
 • nem jut a szervezetedben formaldehid, kátrány, ólom, hexamin, és vagy 90 más káros anyag
 • kevésbé káros alternatíva a dohányzás szeánszára
 • nem zavarod füsttel a környezetében levőket
 • nem szagosítja be a ruhád, hajad, stb
 • segíthet a teljes leszokásban

 

Nem számítanak a hevítőrudak jövedéki terméknek?

A nikotint nem tartalmazó és a nikotint stickenként 2 mg-nál nem több nikotinsót tartalmazó hevítőrudak, herbal stickek A NAV állásfoglalása szerint jelenleg nem számítanak jövedéki terméknek, így azok webshopunkban forgalmazhatóak.

“A termék a rendelkezésre álló dokumentáció és az elvégzett vizsgálatok alapján, a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (4) bekezdés rendelkezései alapján nem jövedéki termék.” (forrás: NAV Szakértői Intézet vizsgálati jegyzőkönyve).

Egészségesnek nevezhető a Heabal hevítőrúd?

Nem.  A tüdő szerepe a belélegzett légköri oxigén véráramba juttatása és a vérben szállított szén-dioxid légkörbe juttatása a kilégzés által. Nem jelenthető ki, hogy a légköri tiszta levegőn kívül bármilyen anyag, füst, gőz, gáz a  tüdőbe jutva egészséges lenne.

Az tény és közismert, hogy a dohányzás, a dohányfüst és a dohányzás során tüdőbe jutó anyagok, különösen a kátrány, a szénmonoxid, toluol, formaldehid, hexamin, ólom, stb. rákkeltő hatásúak, és sok számos megbetegedésért felelősek.

A  hagyományos nikotinmentes és nikotint tartalmazó hevítőrudak használata során sokkal kevesebb káros anyag jut a szervezetbe, de a nikotintartalomnak köszönhetően addiktív hatásúak lehetnek. Talán a megfelelő jelző a "kevésbé káros" lehet, ha a hagyományos dohánytermékekkel hasonlítjuk össze a hevítőrudak használatát

A herbal stickek, azaz az olyan hevítőrudak, amelyek nem tartalmaznak dohányt, csak teafüvet, vagy gyógynövényeket mindenképpen kevésbé károsak. Természetesen a legegészségesebb megoldás a teljes leszokás jelenti, de a herbal stickek, vagy hevítőrudak - különösen a nikotinmentesek - segíthetnek a függőség leküzdésében. Mi a teljes leszokást támogatjuk!

Nikotinmentes, vagy nikotinos hevítőrudat válasszak?

A nikotin nagy mennyiségben mérgező hatású, akár halálos is lehet. Habár a kátrány, a szénmonoxid, a formaldehid mérgezőbb hatású, de a nikotin tehető felelőssé a függőség kialakulásában. Komoly fizikai tünetei vannak a nikotinelvonásnak, ezt minden dohányos megtapasztalhatta. A dohánymentes hevítőrudak, herbal stickek használata segíthet a teljes leszokásban. A választásnál vedd figyelembe, hogy lemondasz-e a nikotinról vagy sem, illetve milyen fokozatossággal tudsz leszokni a dohányzásról! Ne feledd: a cél a teljes leszokás legyen!

 

Nem a nikotinról nem tudok lemondani, hanem magáról a dohányzásról. Mit tegyek?

A dohányzás lelki függőséget is okozhat. A pszichés függés fontos faktor a leszokás meghiúsulásában. Sokaknak a felvett szokások, a dohányzás szertartása, szeánsza a napi rutin részét képezik, és mélyen beivódtak a mindennapjaikban, nehezen tudnak lemondani róla.

Gondolj csak a reggeli első szálra, a kávé mellé elfogyasztott cigarettákra, a munkahelyi szünetekben a kollégákkal eltöltött cigiszünetekre, vagy az esti sörözések és közös dohányzások szociális élményére! Ez az, amiről sokan nem tudnak lemondani. Ez maga a lelki függőség

„A dohányzás olyan jutalmazó és megerősítő szerepet tölt be, amely kondicionált (szokásszerű) viselkedéssé válik, és erős szorongást eredményez a dohányzástól való megvonás esetén. Ebben az értelemben addikció, mert csökkent kontrolt jelent a dohányzási viselkedéssel szemben, és a szokás fent marad annak ellenére, hogy tudott, vagy feltételezett a káros hatása.” - Glossop

Természetesen a teljes leszokás a legjobb megoldás, de a dohányzás szeánszának megtartására van már alternatíva: hevítőrudak, herbal stickek. Ha a nikotinfüggőség megszűnik, könnyebb lehet a lelki függőség leküzdése is. Aki már le tudott mondani a hagyományos dohánytermékek fogyasztásáról, és hevítőrudak használatára váltott, azoknak már csak egy lépés lehet a teljes leszokás. A hevítőkészülékek használatára átállók minden bizonnyal aggódnak a maguk és a környezetükben élők egészségéért, így mi támogatjuk őket a teljes leszokásban. Ehhez a következő lépés legyen a dohánymentes hevítőrudak használata!

Kiszerelés: 1 doboz / 20 darab, 1 karton / 10 doboz

 

Figyelmeztetés

Lenyelve mérgező. Mérgező a víz élővilágára, hosszan tartó károsodás okoz.
LENYELÉS ESETÉN azonnal forduljon orvoshoz.
Kerülni kell az anyagnak a környezetébe való kijutását.
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: ETTSZ: +36 80 201 499

A TERMÉK CSAK HEVÍTŐKÉSZÜLÉKBE HELYEZVE HASZNÁLHATÓ.
NEM DOHÁNYTERMÉK, NE GYÚJTSA MEG!
CSAK 18 ÉV FELETTIEK ÉS CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE FOGYASZTHATJÁK

Adatok
Íz
Mentol
Nikotintartalom
0 mg
Márka
Heabal
Pattintós (aroma golyós)
igen
Cikkszám
09heabalmentol
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek