TOP termékek

Hírek

2021.03.13 9:10

Mától elegáns heets tokok érkeztek többféle színben és stílusban. A legtöbb márkával (Heets, Anita, Healcier, Genmist, stb.) kompatibilisek. Nézd meg és válaszd ki a saját stílusodnak megfelelőt.

HEETS TOKOK

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Szeged területén ingyenes kiszállítással

(5000.-Ft feletti vásárlás esetén)

Válassza a Csomagkuldo.hu futárszlgálatot, akár már 700 forintos szállítási költséggel!

Darlings nikotinmentes hevítőrúd Mentol ízű - 1 doboz

Darlings Mentol nikotinmentes hevítőrúd, herbal heets
Darlings Mentol nikotinmentes, dohánymentes herbal heets hevítőrúd 1 darab herbal stick
Darlings Kávé nikotinmentes, dohánymentes herbal heets hevítőrúd 1 doboz és 1 karton
Darlings Mentol nikotinmentes hevítőrúd, herbal heets
Darlings Mentol nikotinmentes, dohánymentes herbal heets hevítőrúd 1 darab herbal stick
Darlings Kávé nikotinmentes, dohánymentes herbal heets hevítőrúd 1 doboz és 1 karton
Darlings nikotinmentes hevítőrúd Mentol ízű - 1 doboz

Darlings Mentol dohánymentes, nikotinmentes hevítőrúd 

 

 • nem hagyományos cigaretta
 • nikotinmentes
 • dohánymentes
 • nem tartalmaz formaldehidet, kátrányt
 • egészségesebb a hagyományos cigarettánál
 • egészségesebb alternatíva a "dohányzás szeánszára", szertartására
 • nem zavarod füsttel a környezetében levőket
 • nem szagosítja be a ruhájád, hajad, stb
 • nem okoz függőséget
 • segíthet a teljes leszokásban

 

Ízesítés: mentol

Mentol tartalom: tartalmaz mentolt

Dohány tartalom: nem tartalmaz dohányt

Nikotin tartalom: nem tartalmaz nikotint

Pattintós (aroma golyós): nem

 

Kompatibilis hevítőkészülékek:IBuddyIQOSGlo, QOQPloom Tech, Uwoo, Jlv

Kiszerelés: 1 doboz, 1 dobozban 20 szál

Bővebben
1 640 Ft
Egységár: 82 Ft/db
Részletek

Darlings Mentol hevítőrúd, herbal stick

A Darlings Mentol hevítőrudakat bátran ajánljuk mindazoknak a hölgyeknek és uraknak, akik szeretnék a dohányzás szeánszát megtartani, de dohánymentes és nikotinmentes alternatívát keresnek. A Darlings Mentol hevítőrúd a mentol, menta ízét, aromáját kedvelők kedvence lehet. 

A Darlings nikotinmentes hevítő rudak, herbal stickek fogyasztása várandós és szopató kismamáknak nem ajánlott, 18 év alattiaknak szigorúan tilos! 

Mi az a hevítőrúd?

A hevítőrúd, herbal stick, heat-not-burn stick nevek mind ugyanazt a terméket jelentik: egy apró, cigarettához hasonló, de annál kisebb rudacskát, melyet a hevítőkészülékbe (IQos, IBuddy, Glow, stb) helyezve, a dohányzáshoz hasonló élményben lehet része a fogyasztónak.

A dohánygyártók által készített hevítőrud dohányt tartalmaz, míg a, Darlings herbal stick dohánymentes, éppen ezért nikotinmentes. Egyes gyártók (Genmist, Unicco) nikotinsót is tesznek a hevítőrudakba, de azok mennyisége stickekként 2 mg, vagy az alatti.

A köztudatban tévesen elterjedt "heets" kifejezés a kizárólag a Nemzeti Dohányboltokban kapható HEETS márka termékeit jelenti. A webshopunkban nem kaphatóak HEETSEK, így HEETS rendeléssel kapcsolatos kéréseket nem tudunk kiszolgálni. Webshhopunkban kapható termékek helyes neve hevítőrúd, vagy herbal stick.

Hol tudok a Darlings Mentol hevítőrúd elszívásához hevítőkészüléket vásárolni?

Magyarországon jelenleg kizárólag a Nemzeti Dohányboltokban vásárolhatod meg a hevítő készülékeket. A dohányboltokban dohánytartalmú HEETS termékeket tudsz vásárolni.

Hogyan működik a hevítőrúd és a hevítőkészülék?

A hagyományos cigaretta égésekor nagyjából 900 Celsius fokra hevül fel, és a lezajlódó kémiai folyamatok eredményeként több mint 7000 vegyi anyag keletkezik, melyek közül 93-ról bizonyított, hogy káros, vagy potenciálisan káros az egészségre.

Közismertek a dohányzás egészségkárosító hatásai és kiemelt szerepe a rákos megbetegedések – különösen a tüdőrák és a felső légúti rákos megbetegedések – kialakulásában.

Sokan tévesen a nikotint okolják mindezért, holott a cigaretta égése során keletkező anyagok között megtaláljuk a szénmonoxidot, a kátrányt, és a formaldehidet, ólmot, hexamint, toluolt és az arzént melyek önmagukban is erősen mérgező hatásúak.

A hevítőrudat a hevítőkészülékbe helyezve lehet elszívni. A hevítőkészülékben a herbal sticket a készülék csak 300 Celsius fokra hevíti fel, így nincs égési folyamat. A hevítőrúdban a hő hatására gőz és pára képződik, egy kevésbé káros élettani hatásai vannak, mint a hagyományos dohánytermékeknek.

Milyen készülékekkel kompatibilis a Darlings Mentol herbal stick hevítőrúd?

A jelenleg forgalomban lévő dohányhevítő készülékek szinte mindegyikével kompatibilis. Tudomásunk szerint Magyarországon az IBuddyIQOSGlo, QOQPloom Tech,Uwoo és Jlv  hevítő készülékek amelyek megvásárolhatóak és ezek szinte mindegyikével használható a Darlings herbal stick hevítőrúdjai. 

Természetesen még számos más készülék is léteznek amit még jelenleg Magyarországon nem forgalmaz senki, így abban az esetten ha a készüléked nem a felsorolt hevítőkészülékek valamelyike, úgy arra kérünk, hogy mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot akár e-mail formájában, akár valamelyik telefonos elérhetőségünkön, hogy utána tudjunk kérdezni annak, hogy az általad jelenleg használt készülék megfelelő lehet-e a Darlings termékhez.

Amennyiben a hevítőkészüléked NEM szerepel a felsoroltak között, akkor a használat esetén előforduló károkkal, problémákkal kapcsolatban, sajnos NEM tudunk egyáltalán felelősséget vállalni.

Darlings Mentol hevítőrudak használata

A Darlings Mentol hevítőrúdjait nem kell meggyújtani és kimondottan tilos is! Helyezd a herbal sticket a készüléked ismertetőjében leírtak szerint a készülékedbe. 

Szívd el a hevítőrudat, és amikor a készüléked jelzi (rezeg, stb), hogy végzett, távolítsd el a készüléked használati útmutatójának megfelelően az elhasznált sticket. A sticket ne dobd el, azt mindig szemetes kosárba, vagy gyűjtőbe helyezd! Gondolj a természetre, óvd a környezeted!

A hevítő készüléket az ismertetőben körülírt módon tisztítsd meg! Ezzel meghosszabbíthatod a készüléked élettartamát!

Ha szorul a stick a hevítődben, nézd meg, hogy nem maradt-e benne a korábban elszívott hevítőrúdból egy darab!

A Darlings Mentol hevítőrúd, herbal stick előnyei

 • nem hagyományos cigaretta
 • nikotinmentes
 • dohánymentes
 • nem tartalmaz formaldehidet, kátrányt
 • egészségesebb a hagyományos cigarettánál
 • egészségesebb alternatíva a "dohányzás szeánszára"
 • nem zavarod füsttel a környezetében levőket
 • nem szagosítja be a ruhád, hajad, stb
 • nem okoz függőséget
 • segíthet a teljes leszokásban

Ikon: a Darlings Normal hevítőrúdat, herbal heetset nem kell meggyújtaniIkon: a Darlings Normal hevítőrúd, herbal heets nem cigarettaIkon: a Darlings Normal hevítőrúd, herbal heets nem füstölIkon: a Darlings Normal hevítőrúd, herbal heets nem okoz függőségetIkon: a Darlings Normal hevítőrúd, herbal heets nem tartalmaz dohánytIkon: a Darlings Normal hevítőrúd, herbal heets nem tartalmaz kátrányt, formaldehidet, toluoltIkon: a Darlings Normal hevítőrúd, herbal heets nem kell büdös

Mit tartalmaznak a nikotinmentes hevítőrudak?

A herbal stickekben, azaz a dohánymentes hevítőrudakban nincsen dohány. A dohányt a gyártók teafűvel helyettesítik - rendszerint fekete- vagy zöldtea levéllel - így azok teljesen nikotinmentesek. A legfőbb alapanyag mellett növényi eredetű glicerin, víz, egyes esetekben menta, valamint természetes eredetű kivonatok, ízesítők találhatóak a hevítőrudakban.

Egyes nikotinmentes hevítőrudakban található nikotin, de a nikotin mennyisége stickenként nem haladja meg a 2 mg-ot. A nikotint nikotinsók formájában adják a gyártók a herbal stickekhez dohány helyett.

Mit tartalmaz a Darlings Mentol hevítőrúd, herbal stick?

 • tea por: 55%
 • pulp: 10 %
 • propilén-glikol: 10 %
 • glicerin: 15 %
 • mentol: 1%
 • borsmenta olaj: 1%
 • menta levél: 1 %
 • víz: 7%

Ha van olyan hevítőrúd, amely tartalmaz nikotin, akkor miért nem számít jövedéki terméknek?

A nikotint nem tartalmazó és a nikotint stickenként 2 mg-nál nem több nikotinsót tartalmazó herbal stickek, hevítőrudak A NAV állásfoglalása szerint nem számítanak jövedéki terméknek, így azok webshopunkban forgalmazhatóak.

“A termék a rendelkezésre álló dokumentáció és az elvégzett vizsgálatok alapján, a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (4) bekezdés rendelkezései alapján nem jövedéki termék.” (forrás: NAV Szakértői Intézet vizsgálati jegyzőkönyve).

Egészséges a nikotinmentes hevítőrúd?

A tüdő szerepe a belélegzett légköri oxigén véráramba juttatása és a vérben szállított szén-dioxid légkörbe juttatása a kilégzés által. Nem jelenthetjük ki, hogy a légköri tiszta levegőn kívűl bármilyen anyag, füst, gőz, gáz a  tüdőbe jutva egészséges lenne.

Az tény és közismert, hogy a dohányzás, a dohányfüst és a dohányzás során tüdőbe jutó anyagok, különösen a kátrány, a szénmonoxid, toluol, formaldehid, hexamin, ólom, stb. rákkeltő hatásúak, és sok számos megbetegedésért felelősek.

A  hagyományos dohányt tartalmazó hevítőrudak használata során sokkal kevesebb káros anyag jut a szervezetbe, de a nikotintartalomnak köszönhetően addiktív hatásúak lehetnek. Talán a megfelelő jelző a "kevésbé káros" lehet, ha a hagyományos dohánytermékekkel hasonlítjuk össze.

A herbal stickek, azaz az olyan hevítőrudak, amelyek nem tartalmaznak dohányt, csak teafüvet, vagy gyógynövényeket mindenképpen kevésbé károsak. Természetesen a legegészségesebb megoldás a teljes leszokás jelenti, de a herbal stickek, vagy hevítőrudak - különösen a nikotinmentesek - sokat segíthetnek a függőség leküzdésében.

Most akkor nikotinmentes, vagy nikotinos hevítőrudat használjak?

A nikotin nagy mennyiségben mérgező hatású, akár halálos is lehet. Ugyan a kátrány, a szénmonoxid, a formaldehid mérgezőbb hatású, de a nikotin a felelős a függőség kialakulásában. Komoly fizikai tünetei vannak a nikotinfüggőségnek, ezt minden dohányos megtapasztalhatta. A nikotinmentes herbal stickek használata segíthet a leszokásban.

Mi van, ha úgy érzem, hogy szükségem van a dohányzásra, de nem akarom tovább mérgezni magam?

A dohányzás lelki függőséget is okoz. A pszichés függés fontos faktor a leszokás meghiúsulásában. Sokaknak a felvett szokások, a dohányzás szertartása, szeánsza a napi rutin részét képezik, és mélyen beivódtak a mindennapjaikba.

Gondolj csak a reggeli első szálra, a kávé mellé elfogyasztott cigarettákra, a munkahelyi szünetekben a kollégákkal eltöltött cigiszünetekre, vagy az esti sörözések és közös dohányzások szociális élményére! Ez az amiről sokan nem tudnak lemondani.

Természetesen a teljes leszokást javasoljuk, de a dohányzás szeánszának megtartására van már alternatíva: a herbal stickek, hevítőrudak. Ha a nikotinfüggőség megszűnik, könnyebb lehet a lelki függőség leküzdése is.

Hogyan néz ki a Darlings Mentol hevítőrúd belülről?

A Darlings Mentol hevítőrúd keresztmetszetét az alábbi képen láthatod.

A Darlings Kávé hevítőrúd, herbal stick, herbal stick a papír borításon belül 3 fő elemből áll: 

 • A fűtött keverék
 • Hűtő elem
 • Szűrő

1. A fűtött keverék

A Darlings Normal hevítőrúd hevített keveréke

Ez a zúzott teafű és a többi alkotóelem (aromák, glicerin, víz, kivonatok) keveréke, a szubsztrátum. Ezt a keveréket hevíti fel a hevítőkészüléked, ebben keletkező zamatos pára az, amit belélegzel.

2. A hűtő elem

A Darlings Normal hevítőrúd hűtő eleme

A hűtő elem feladata, hogy a keletkező pára és gőz hőmérsékletét szabályozza és stabilizálja. Az Y alakú csatorna megtartja a gőz egy részét, amely a következő belégzésnél még kontrolláltabb hőmérsékletet és ízt biztosít.

3. Szűrő

A Darlings Normal hevítőrúd szűrője

A Darlings Mentol hevítőrúd szűrője élelmiszeripari minőségű, lebomló kukoricakeményítőből készül. Jól elosztott, porózus szerkezetével hatékony védelmet nyújt, és gőzvezető képességével fokozza az ízélményt.

Figyelmeztetés!

Lenyelve mérgező. Mérgező a víz élővilágára, hosszan tartó károsodás okoz.

LENYELÉS ESETÉN azonnal forduljon orvoshoz.

Kerülni kell az anyagnak a környezetébe való kijutását.

Gyermekek elől elzárva tartandó.

Várandós és szoptatós kismamák részére a termék használatát nem javasoljuk.


Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: ETTSZ: +36 80 201 499
A TERMÉK CSAK HEVÍTŐKÉSZÜLÉKBE HELYEZVE HASZNÁLHATÓ.
NEM DOHÁNYTERMÉK, NE GYÚJTSA MEG!
CSAK 18 ÉV FELETTIEK ÉS CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE FOGYASZTHATJÁK

Adatok
Íz
Mentol
Nikotintartalom
0 mg
Márka
Darlings
Pattintós (aroma golyós)
nem
Cikkszám
09darlingsmentol
Letölthető dokumentumok
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek